2015. dec 13.

Az orgazmus kell neked, küzdj meg érte – élvezni fogod!

írta: Sophie Swing
Az orgazmus kell neked, küzdj meg érte – élvezni fogod!

Hihetetlen, de még néhány ötvenes hölgy is arról számol be, hogy nem élt meg soha orgazmust. Hogy lehet ez? Miért nem harcolták ki maguknak?

oragsmus.jpg

Egy nő sokkal jobban szereti és élvezi a szexet, ha minden alkalommal el is jut az orgazmusig. Susan Crain Bakos (The Sex Bible: The Complete Guide to Sexual Love) könyvében leírt mondat mennyire igaz! Ezt több mint egy évtized kapcsolat, egy gyermek és bő egy év swinger tapasztalat mondatja velem.

Egy nő nehezebben adja át magát az önfeledt szexnek. A fejében sokszor millió dolog kavarog: háztartás, bevásárló lista, befejezni való munka, a gyerekek másnapi programja stb. Sajnos én is ebbe a hibába estem, különösen a gyermekem születése után. Keresve a libidómat, régi önmagunkat, elindultunk swingerezni. A hely újdonsága, a félelem sokáig blokkolt. Nem tudtam átadni magam az élvezetnek. Azt mondják, minden fejben dől el – ez is. Persze nem árt egy olyan partner, aki leolvasztja a jégfalat. Szerencsére megvolt, és a férjemmel is olyan fantasztikus (sőt még jobb) a szex, mint a kapcsolatunk elején. Szorgalmas lánykaként meg is dolgozom minden orgazmusért! Elkezdtem a témában szakértőket olvasni, hogy megértsem, mi van velünk nőkkel és a kielégüléssel; hogyan hozzuk magunkat olyan állapotba, hogy igenis megéljük (ne csak színleljük), ami nekünk jár, és még élvezzük is. Így jutottam el Susan Crain Bakos könyvéhez (is), és ez lett a bibliám.

Először is tisztázzuk, milyen orgazmusok vannak.

A köztudatban kettő létezik: a klitorális, amikor a csikló izgatásával jutunk el a csúcsra, a másik pedig a hüvelyi orgazmus. A lényegi különbség közöttük, hogy a csikló általi orgazmus hirtelenebb, és rövidebb ideig tart. A hüvelyi orgazmust sokkal ritkábban éljük meg, pedig ez az intenzívebb. Érdemes dolgozni rajta! A Kegel izomgyakorlatok rendszeres napi ismétlése segíthet (erről később részletesen írok), és te is megélheted ezt a gyönyört.

Nekünk, nőknek, nehezebb ráhangolódni a szexre, ezért fontos az előjáték. Játszhatunk egy kis szex kvízt a párunkkal: ki mit szeret, és mi a titkos vágya... Közben beindul a fantázia, fejben már szeretkeztek is. Kiváló verbális előjáték!

Mást is be lehet vetni. Például: szerepjátékok. Próbáltátok már? Hogyan szeretnél csábítani: nővérkeként gondoskodóan, vagy kemény és határozott rendőrnőként? Ha még nem szereztél be jelmezt, legyél egy sztriptíz táncosnő. Biztosan elvarázsolod a párod, és közben te is egyre jobban átadhatod magad a gyönyörnek.

Ha szeretsz játszani, vásárolhattok néhány izgalmas játékszert, amivel felkészülhetsz a csúcsra jutásra. Az erotikus boltokban kapható kütyük közül a gésagolyók nagyon fontosak, hisz ezekkel is erősíthetjük a hüvely izmait: javítják a hüvelyfal rugalmasságát, szorítóerejét és érzékenységét. A csiklót is kényeztethetjük például egy elektromos, pillangó alakú készülékkel. A későbbi, anális izgatásról se feledkezzünk meg! Választhattok golyócskákból álló, fokozatosan növekvő formákat vagy kúp alakú gyönyörszerzőt. A felhevült szex közben behelyezett anális játékszer rendkívül jól gerjeszti a nőket, és még közelebb visz az orgazmushoz!

Végül, de nem utolsósorban, amit a szakértők többsége tanácsol: mindenkinek legyen otthon vibrátora, és persze használja is! Ahhoz, hogy a párunkkal való szeretkezést jobban élvezzük, meg kell ismerni magunkat. Merjetek önkielégíteni, barátkozni magatokkal odalenn, ez az egyik kulcsa az orgazmus megélésének (legyen az hüvelyi, klitorális vagy többszörös).

És most jöjjenek azok a Kegel-gyakorlatok, melyekkel megdolgoztatjuk az alhasi, valamint a hüvely és gát környéki izmokat (ezentúl együttesen PC izmoknak nevezve)! A tudatos és rendszeresen ismételt összehúzással- elernyesztéssel, növelhetjük az orgazmus intenzitását. Susan Crain Bakos a következő alap gyakorlatokat javasolja könyvében:

1. Kegel – rövid sorozat

Húzd össze a PC izmokat 20 alkalommal, egy másodpercig szorítsd, majd engedd el. Ismételd meg a gyakorlatot napi kétszer. Fokozatosan emeld a sorozat számát 20-ról 75-re.

2. Kegel – hosszú sorozat

Annyiban különbözik a rövid sorozattól, hogy itt nem egy másodpercig, hanem három másodpercig tartjuk összehúzva a PC izmokat. Ezt is napi kétszer 20 alkalommal kell kezdeni. Majd növelni fokozatosan 75-ig. Itt viszont nem csak a sorozat számát kell növelni, hanem az összehúzás időtartamát is. El kell jutni a három másodperces szorítástól a tíz másodpercig, majd utána tíz másodperc elernyedés következhet.

Amikor már mindkét sorozat ügyesen megy (75-öt meg tudsz csinálni napi kétszer), akkor kombinálhatod is őket. Kezdj a rövid sorozattal és rögtön jöhet a hosszú.

Ha mindezt napi kétszer megcsinálod (összesen 300 darab összehúzás), igazi profi leszel. Azt tehetsz a pároddal szex közben, amit csak akarsz, és garantált az orgazmus.

Egy hónap után csökkentheted a sorozatszámokat, és elég csak napi egyszer tornáztatni a PC izmokat; de úgyis érezni fogod, mennyi kell az intenzív gyönyör megéléséhez.

Jó Kegelezést, és sok orgazmust!

Szólj hozzá

orgazmus sophieswing Susan Crain Bakos The Sex Bible