2015. dec 19.

Vágykeltő olvasmány

írta: Sophie Swing
Vágykeltő olvasmány

A swinger téma trendi! Sorra születnek a klubozással kapcsolatos blogok, könyvek... És végre egy regény, irodalmi értékekkel! Akár karácsonyi ajándék is lehet!vagykelto.jpg

 


Árvay Gréta álnéven jelent meg az Elmerülve (A Mystique Club) című könyv, még év elején. Nagyon kíváncsi voltam a regényre, különösen a sok pozitív értékelés után.

A párommal mi is visszatérő látogatói vagyunk a kluboknak, és engem is írásra késztetett ennek a misztikus világnak az az oldala, amit Árvay Gréta mutat be. Történetesen, hogy ezekre a helyekre nem csak aberrált, perverz vagy nimfomán emberek járnak, hanem többségében érző, megkockáztatom: értelmes párok és szólók (többségében férfiak). Emberi sorsok, párkapcsolatok érkeznek fordulóponthoz a klubban, vagy egyszerűen csak ráébreszt bennünket ez világ olyan gondolatokra és érzésekre, melyeket régóta magunkban hordozunk, de ilyen radikális lépés nélkül soha nem jöttek volna elő.

Óriási dolog, ha valaki rá meri szánni magát arra, hogy levetkezve a „külső rétegeket” ide be merjen menni. Valahogy akkor jön el ez a pont, amikor már a „nincs mit veszíteni” érzése megérik bennünk. Árvay Gréta hősei is így jutnak el a Mystique nevű klubba. Cipelik a fájdalmaikat, titkaikat akárcsak bármelyikünk - az évek előrehaladtával egyre súlyosabb ez a teher. Elvált, elhagyott férfiak és nők, boldog vagy kevésbé felhőtlen párkapcsolatban élő szereplők lesznek felvonultatva. Mindegyiket személyesen megismerjük, az ő szemszögükből látjuk a világot – legyen az férfi vagy női látásmód. (Ez is mennyire izgalmas, ennyi karakter bőrébe belebújni; és milyen jól sikerült az írónak - nem véletlen, hogy azt állítják, nem az első munkája lehet.)

Ahogy egy jó regényben kell, van egy alaphelyzet, majd egyre bonyolódnak a szálak, és végül egybefutnak: a hősök természetesen a klubban találkoznak egymással. Jön a drámai csúcspont, miután fordulat áll be minden szereplő életében, és végül mindenki „megvilágosodik”, a vihar okozta hullámok elcsendesednek.

Ez csak a történet váza, melyben minden szereplő élethűen bemutatkozik bonyolult lelki világával együtt. A közös nevező, hogy a swinger klubban, ezen a varázslatos helyen, mindenki önmagára talál. El kell merülni a vágyak, a szexuális kielégülés bugyraiban, hogy felszínre törjön az igazi énünk. Előbb-utóbb mindenki beviszi a lelkét is a klubba, nem csak a testét, és akkor jön az igazi fordulópont: őszinték leszünk önmagunkkal és a környezetünkkel is.

Azt várnánk, rosszul beidegződött előítéletként, hogy ebben a közegben, a buja, perverz szereplők furcsa szexuális szokásokkal élve esnek majd egymásnak, és undorító naturalista leírással tárul majd elénk ez a világ – olvastunk már ilyet... Egyáltalán nem!

A testek találkozása kifejezetten vágygerjesztően van leírva, a könyvet nem lehet letenni. Egyrészt mert felcsigáz szexuálisan, másrészt mert érdekelni kezd majd a szereplők sorsa; várjuk, hogy megtudjuk, hogyan alakul az életük, és swinger klubos kalandjaik meddig viszik őket. Az sem elhanyagolható, hogy a szöveg sokrétű, szellemes – helyenként még lírai is.

Egyetlen helyesbítés a swinger világával kapcsolatban: nem kifejezetten a felső réteg szórakozása, és nincs soha olyan sok szóló hölgy a klubban, mint a regényben. Külön férfi és női öltöző sincs, mindenhol koedukált volt, ahol eddig jártunk. Lehet, hogy csak a varázslathoz adott hozzá a szerző, mikor ezt a világot így mutatta be, a valóság ebben a tekintetben más.

Semmiképp nem vett el a könyv értékéből ez a kis „kiszínezés”. Tetszett a regény, úgy ahogy van. Nem csak azért, mert ennek a sötét világnak én is a varázslatos oldalát ismertem meg (még akkor is, ha vannak kivételes esték, emberek és fájdalmas percek is), hanem mert a hétköznapi gondokat elfeledteti az olvasás idejéig, jól szerkesztett és irodalmi értékeket hordoz.

Érdemes elmerülni benne!

Szólj hozzá

blog könyvajánló szingli swingerklub párcsere sophieswing Árvay Gréta